Zajęcia Crossfit Kids prowadzi:

Milena Rudzińska

Trener – Kids

CROSSFIT to młoda i nowoczesna dyscyplina sportu. Łączy w sobie program treningu siłowego jak i kondycyjnego. Crossfit bazuje na codziennym programie ćwiczeń, który wykonujemy w określony sposób i określoną ilość razy. Treningi są intensywne i nie ma w nim czasu na przerwę. Ćwiczymy tutaj jednocześnie podnoszenie ciężarów, biegi, sprawność, motorykę, równowagę, siłę i wytrzymałość.

 

Program Crossfit KIDS

Program Crossfit KIDS powstał w 2006 roku, stworzony na podstawie badań z różnych dziedzin zaczynając od biologii molekularnej kończąc na nauce behawioralnej. Łączy w sobie nie tylko ćwiczenia fizyczne ale również przekazuje wiedzę o działaniu dziecięcego ciała.

Podczas zajęć uczymy się odpowiedniego ruchu naszego ciała ale również dowiadujemy się dlaczego i jak ono działa. Crossfit KIDS to zajęcia umożliwiające poznanie sportu z zupełnie innej strony. Dzięki systematycznym treningom i ciągłej zabawie możemy pracować od najmłodszych lat nad dziecięcą siłą, zręcznością, szybkością jak i odpowiednią postawą. Treningi wytrzymałościowo-siłowe przeplatane wyścigami, konkursami i torami przeszkód troszczą się o ich prawidłowy rozwój. W czasie zajęć uczymy się zdrowej rywalizacji jak i współpracy z grupą.

Program Crossfit KIDS zapewnia dzieciom w różnym wieku odpowiednią aktywność w zabawnym i wciągającym formacie. Cele naszych zajęć mogą być krótko jak i długoterminowe. Doskonalimy umiejętności nie tylko fizyczne ale również życiowe takie jak wytrwałość, ciężka praca, odpowiedzialność osobista, akceptacja opinii innych czy przestrzeganie zasad. Ponadto uczymy się zdrowego jedzenia, rozmawiamy o problemach oraz dowiadujemy się czym są złe nawyki. To wszystko razem prowadzi do zrozumienia zdrowego trybu życia.

Harmonogram Crossfit KIDS

Tak prezentuje się rozkład zajęć Crossfit KIDS w klubie Reebok Crossfit Poznań:

PONIEDZIAŁKI
16:00 – grupa adaptacyjna – wiek 3-5 (60min)
17:00 – grupa KIDS – wiek 3-5 (60min)
18:00 – grupa PRESCHOOL – 6-9 (60min)

WTORKI
16:30 – OCR KIDS made by Formoza Challenge (60min)
17:30 – TEENS – wiek – 10+ (90min)
19:00 – TEENS COMPETITION (90min)

ŚRODY
16:00 – grupa adaptacyjna – wiek 3-5 (60min)
17:00 – grupa KIDS – wiek 3-5 (60min)
18:00 – grupa PRESCHOOL – 6-9 (60min)

CZWARTKI
17:30 – TEENS – wiek – 10+ (90min)
19:00 – TEENS COMPETITION (90min)

PIĄTKI
17:30 – TEENS + TEENS COMPETITION – general classes (90min)

SOBOTY
10:00 – grupa KIDS – wiek 3-5 (60min)
11:00 – grupa PRESCHOOL – 6-9 (60min)

Więcej informacji zdobędziecie od trenerki Mileny bądź pod numerem telefonu 61 278 58 37.

Zajęcia Crossfit KIDS trwają 60min i są podzielone na 5 bloków: rozgrzewka (przygotowujemy nasze ciała do pracy), teoria (uczymy się nowych ruchów i ćwiczeń), workout (wprowadzamy w trening to czego się nauczyliśmy), zabawa (po ciężkiej pracy, zasłużona rozrywka) i rozciąganie (czas na relaks).

Treningi Crossfit KIDS to początek drogi do wspaniałej sportowej przyszłości najmłodszych członków naszego klubu..